Cihan Keser’den CeBIT Hannover İzlenimleri
Hannover seyahatim boyunca olan izlenimlerimi çok değerli arkadaşım Natali Yeşilbahar‘ın bloğu için kaleme aldım. Kendi bloğumdan da sizlerle paylaşıyorum.
Açılış Töreni
Bu yıl Partner Ülkesi Türkiye olan CeBIT Fuarı’nın görkemli açılışı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katıldığı törenle gerçekleşti. Bilişim sektörünün yeniden ivme kazanması ile tekrar büyümeye başlayan fuara toplam 70 ülkeden 4200 ün üzerinde firma katıldı. Türk – Alman ilişkilerinin de fazlasıyla ele alındığı açılışın sonunda IBM’in Watson bilgisayarı önünde gerçekleştirilen şovda nefes kesiciydi.
Partner Ülke Türkiye
CeBIT Hannover yönetimi Türkiye’nin partner ülke oluşunu tüm şehirde duyurdu. Tren istasyonlarındaki zeminden tutun, trenlerin üzerindeki reklamlar, şehirdeki afişler kısacası heryerde her CeBIT logosunun yanında ya da ayrı olarak Türkiye’nin partner ülke oluşu vurgulandı.
Türk Alman Zirvesi
Fuarın ilk günü gerçekleştirilen Türk-Alman Zirvesi’nde Almanya’nın Türkiye’den nitelikli iş gücü beklentisinde olduğu anlatıldı. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer’in ısrarla vurguladığı Türk firmalarının artık CeBIT Hannover’e mal almaya gelmedikleri ve bilişim sektörü için işbirlikleri yapmaya gelmelerini belirtmesi de oldukça sevindiriciydi. Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023’te Türk ICT sektörünün 160 milyar dolarlık bir hacme ulaşmasını hedefleyen ülkemizde bu hiç de uzak görünmüyor.
4 Ana Bölüm Pro&Gov&Life&Lab
CeBIT 2011 – Heart of the Digital World 4 ana bölümden oluşmakta. Konularına göre;
CeBIT Pro; Business IT, Webciety İnternet Solutions, Telematics & Automotive World, AutoID/ RFID, Banking & Finance World, Security World, Business Communications & Networks, Broadband World, ICT Infrastructure ve Planet Reseller
CeBIT Gov; TeleHealth, Public Sector Parc
CeBIT Life; Smarter Living, Content & Technologies, CeBIT Sounds, Intel Extreme Masters
CeBIT Lab; Lab
Webciety
Web – Society kelimelerinin birleşmesinden oluşan Webciety bölümü bu yılda oldukça heyecan vericiydi. Sosyal Medya nın günümüzde geldiği nokta ve gelişmelerin detaylıca işlendiği bölüme ilgi yine fazlaydı. Özellikle bu bölümde yer alan konferanslar oldukça ilgi çekiciydi.
CeBIT Guided Tours
3 günlük fuar ziyaretim boyunca CeBIT Guided Tour larından Social Medya ile Web&App e katılma fırsatını yakaladım. Bu hizmet gerçekten son derece güzel. İlgilendiğiniz konu ile ilgili olan tura kaydınızı ücretsiz olarak yaptırıyorsunuz. Ardından sizlere verilen kulaklık ile ziyaret ettiğiniz standlarda katılımcıların yaptıkları sunumları rahatça dinleme imkanına kavuşuyorsunuz. Ayrıca “Poken”(www.poken.com) adı verilen Social Business Card ile kartvizit değişimine gerek kalmadan iletişime geçmek istediğiniz kişilerin bilgilerini alabiliyorsunuz.
Social Medya Turu
Tur kapsamında ziyaret ettiğimiz byMii (www.bymii.com)standında e Commerce (e Ticaret) ile günümüzde artık Social Commerce ve Mobile Commerce ın iç içe geçmesi ve senkronize olarak çalışması gerektiği vurgulandı. Özellikle facebook fan sayfaları üzerinden satış yapmayı sağlayan byMii yazılımı oldukça kullanışlı.
Türk Firmaları
ITO’nun organizasyonu ile gerçekleşen Türk standlarında başta Türk Telekom, Turkcell ve Türksat olmak üzere 90 firma yer aldı. Salon 12 merkez olmak üzere 3, 7, 9 ve 11. standlarda Türk firmaları yer aldı.
Çıplak gözle üç boyutlu yayın izleme keyfi
Fuarda çıplak gözle 3D yayın keyfi sunan Tridelity oldukça ilgi gördü.
Get the Flash Player to see this player.
Cloud Computing (Bulut Bilişim)
Salon 2 deki IBM, Salon 4 deki Microsoft ve Salon 5 teki SAP devasa standları ile fuara damgasını vuran Cloud Computing (Bulut Bilişim) çözümlerini detaylıca işlediler.
CeBIT 2011 de standlar, forum alanları, konferanslar ve turlar kısacası herşey son derece başarılıydı. Darısı 6-9 Ekim 2011 tarihinde organize edeceğimiz CeBIT Bilişim Eurasia fuarının başına. (www.cebitbilisim.com)
CeBIT Hannover 2011 Kapanış bülteni için lütfen tıklayınız…
herkesin gidip gezmesi, öğrenmesi gereken yerler bence